- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Produkcja miodu pitnego
Miniporadnik co warto wiedzieć, jak go produkować i wytwarzać.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Produkcja i wykorzystanie białka roślinnego na cele paszowe
Operacja „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszowe” realizowana jest przez Konsorcjum, którego liderem jest Centrum Doradztwa Rolniczego w Radomiu, a partnerami szesnaście Wojewódzkich Ośrodków Doradztwa Rolniczego wraz z Centralnym Ośrodkiem Badania Odmian Roślin Uprawnych i Instytutem Zootechniki – Państwowym Instytutem Badawczym.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Demonstracje z zakresu nowoczesnych technologii chowu i hodowli bydła ras mięsnych
W dniach 23-25 stycznia 2024 roku odbył się drugi z trzech zaplanowanych cykli demonstracji w ramach operacji pod nazwą: „Demonstracje z zakresu nowoczesnych technologii chowu i hodowli bydła ras mięsnych”.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Czy świnie lubią lody i jak odżywiać kukurydzę
Aby zadbać o rośliny i zwierzęta warto skorzystać z innowacji. Temu zagadnieniu były poświęcone kolejne w Wielkopolsce Demonstracje ekologiczne.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Ekologiczna produkcja może być sposobem na biznes
Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego organizuje wyjazdowe demonstracje ekologiczne
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Demonstracje ekologiczne
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu wraz z Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Warszawie zawarli umowę na realizację operacji „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych”.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Przetwórstwo owoców i warzyw
W Folwarku Wąsowo z Wielkopolski przetwarzane są różne rodzaje surowców w tym ekologiczne buraczki i ogórki. W ramach demonstracji powstał ciekawy film.