WODR Poznań
- Szczegóły
- Autor: Marta Kaczmarek
- Kategoria: Produkcja roślinna

Lecznicze właściwości głogu
Charakterystyczne, czerwone owoce głogu przyciągają wzrok i są doskonałą ozdobą ogrodu, lecz wygląd to nie jedyna zaleta tej rośliny. Głóg jest źródłem wielu witamin, wykazuje działanie przeciwrakowe i polecany jest szczególnie osobom z chorobami układu krążenia.
- Szczegóły
- Autor: Marta Kaczmarek
- Kategoria: Pomoc krajowa i unijna

Płatności bezpośrednie. Sposób korzystania z aplikacji eWniosekPlus
Od początku 2022 roku logowanie do aplikacji eWniosekPlus nie wygląda tak samo, jak w poprzedniej kampanii. Obecnie użytkownicy muszą logować się poprzez Platformę Usług Elektronicznych (PUE) lub profil zaufany.
- Szczegóły
- Autor: Marta Kaczmarek
- Kategoria: Produkcja roślinna

Pobieranie wody przez system korzeniowy rośliny
Woda jest niezbędnym składnikiem do życia fauny oraz flory. W przypadku roślin nie tylko umożliwia im funkcjonowanie, ale też przyczynia się do ich wzrostu i nabierania jakości. Jedną z metod pobierania wody przez roślinę jest system korzeniowy.
- Szczegóły
- Autor: Marta Kaczmarek
- Kategoria: Produkcja roślinna

Czynniki wpływające na uprawę marchwi
Uprawa marchwi w Polsce cieszy się dużą popularnością, a wielu rolników chętnie włącza to warzywo w zasoby swojej produkcji. Jednak przed podjęciem decyzji o uprawie marchwi, należy pamiętać o warunkach niezbędnych do jej prawidłowego wzrostu.
- Szczegóły
- Autor: Marta Kaczmarek
- Kategoria: Produkcja zwierzęca

Produkty pszczele – właściwości i zastosowanie
Produkty pszczele to nie tylko wszystkim znany miód. Oprócz tego słodkiego przysmaku, pszczoły wytwarzają również pyłek, pierzgę, mleczko, propolis oraz jad. Warto przyjrzeć się tym produktom, ponieważ mają one wiele cennych właściwości i pozytywnie wpływają na organizm człowieka.
Wydarzenia