- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Zaproszenie na wyjazd studyjny i konferencję W boksie obory znajdują się trzy brązowe krowy.](/images/2023/projekty/ksow/poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny-zaproszenie-na-wyjazd-studyjny-i-konferencje/wodr-poznan-lead-poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny-zaproszenie-na-wyjazd-studyjny-i-konferencje.jpg)
"Poprawa pozycji konkurencyjnej rolników dzięki ograniczeniu roli pośredników w łańcuchu produkcji wołowiny" - zaproszenie na wyjazd studyjny i konferencję
Operacja realizowana jest przez Federację Grup i Producentów Wołowina Polska wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Warmińsko-Mazurskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Olsztynie oraz Wielkopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![- WODR Zdjęcie do artykułu - WODR](/images/2022/Projekty/ksow/wystartowal-konkurs-dla-partnerow-krajowej-sieci-obszarow-wiejskich/wodr-poznan-lead-wystartowal-konkurs-dla-partnerow-krajowej-sieci-obszarow-wiejskich.jpg)
Wystartował konkurs dla partnerów Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich (KSOW) ogłasza konkurs o numerze 7/2023 dla partnerów na wybór operacji, które będą realizowane w 2023 roku w ramach dwuletniego planu operacyjnego na lata 2022-2023.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Relacja z konferencji podsumowującej warsztaty w ramach operacji: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów” Logotypy Unii Europejskiej, KSOW, PROW. Pod spodem jest treść operacji, w ramach której realizowano komferencję.](/images/2022/Projekty/ksow/relacja-z-konferencji-podsumowujacej-warsztaty-w-ramach-operacji-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow/wodr-poznan-lead-relacja-z-konferencji-podsumowujacej-warsztaty-w-ramach-operacji-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow.jpg)
Relacja z konferencji podsumowującej warsztaty w ramach operacji: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”
W dniach od 26 do 28 października 2022 roku odbyła się, na terenie Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, konferencja podsumowująca warsztaty zrealizowane w ramach operacji „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”, organizowanej przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Ekologicznych „POLSKA EKOLOGIA” wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, Podkarpackim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Boguchwale oraz Wielkopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Konferencja: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów” Stos słoików z domowymi przetworami, takimi jak bigos czy sos do spaghetti. Słoiki mają kolorowe papierowe nakładki na wieka.](/images/2022/Projekty/ksow/konferencja-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow/wodr-poznan-lead-konferencja-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow.jpg)
Konferencja: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”
Operacja realizowana jest przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "POLSKA EKOLOGIA" wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, Podkarpackim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Boguchwale oraz Wielkopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Sprawozdanie z projektu: „Poprawa pozycji konkurencyjnej rolników dzięki ograniczeniu roli pośredników w łańcuchu produkcji wołowiny” Mężczyzna przemawia przez mikrofon, za jego plecami jest ekran z wyświetloną prezentacją. Przed nim siedzą słuchacze widziani od tyłu.](/images/2022/Projekty/ksow/sprawozdanie-z-konferencji-powyjazdowej-w-ramach-projektu-poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny/wodr-poznan-lead-sprawozdanie-z-konferencji-powyjazdowej-w-ramach-projektu-poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny.jpg)
Sprawozdanie z konferencji powyjazdowej w ramach projektu: „Poprawa pozycji konkurencyjnej rolników dzięki ograniczeniu roli pośredników w łańcuchu produkcji wołowiny”
W dniach 13 i 14 października 2022 roku na Podlasiu odbyła się konferencja podsumowująca dwa wyjazdy studyjne: do województwa wielkopolskiego dla 50 rolników z Podlasia, Warmii i Mazur oraz do województwa podlaskiego dla 50 rolników z Kujaw i Wielkopolski.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Sprawozdanie w ramach projektu: „Poprawa pozycji konkurencyjnej rolników dzięki ograniczeniu roli pośredników w łańcuchu produkcji wołowiny” Grupa ludzi przed budynkiem pozuje do zdjęcia.](/images/2022/Projekty/ksow/sprawozdanie-z-drugiego-wyjazdu-studyjnego-w-ramach-projektu-poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny/wodr-poznan-lead-sprawozdanie-z-drugiego-wyjazdu-studyjnego-w-ramach-projektu-poprawa-pozycji-konkurencyjnej-rolnikow-dzieki-ograniczeniu-roli-posrednikow-w-lancuchu-produkcji-wolowiny.jpg)
Sprawozdanie z drugiego wyjazdu studyjnego w ramach projektu: „Poprawa pozycji konkurencyjnej rolników dzięki ograniczeniu roli pośredników w łańcuchu produkcji wołowiny”
W dniach od 11 do 13 października 2022 roku odbył się drugi wyjazd do województwa podlaskiego dla 50 rolników z Wielkopolski i Kujaw, w ramach operacji realizowanej przez Federację Grup i Producentów Wołowina Polska wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Warmińsko-Mazurskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Olsztynie oraz Wielkopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: KSOW
![Sprawozdanie z drugiego warsztatu zrealizowanego w ramach operacji: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów” W sali przy prostokątnych stołach siedzą różne osoby. Na środku pod ścianą stoi kobieta, za nią jest ekran i wyświetlona prezentacja. Na stołach jest zastawa do kawy oraz ciastka i woda.](/images/2022/Projekty/ksow/sprawozdanie-z-drugiego-warsztatu-zrealizowanego-w-ramach-operacji-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow/wodr-poznan-lead-sprawozdanie-z-drugiego-warsztatu-zrealizowanego-w-ramach-operacji-identyfikacja-i-promocja-zywnosci-wysokiej-jakosci-szansa-dla-lokalnych-producentow.jpg)
Sprawozdanie z drugiego warsztatu zrealizowanego w ramach operacji: „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”
10 października 2022 roku odbył się drugi, ostatni z zaplanowanych na terenie Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, warsztatów realizowanych w ramach operacji „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”, organizowanej przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Ekologicznych „POLSKA EKOLOGIA” wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, Podkarpackim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Boguchwale oraz Wielkopolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.