![Wprowadzenie do uprawy nowych gatunków warzyw i owoców w celu poszerzenia asortymentu płodów rolnych Widok z bliska na miechunkę rozdętą. To niewielka roślina z czerwonymi kwiatami i zielonymi liśćmi.](/images/2022/sir/publikacje-i-filmy/wprowadzenie-do-uprawy-nowych-gatunkow-warzyw-i-owocow-w-celu-poszerzenia-asortymentu-plodow-rolnych/wodr-poznan-article-header-wprowadzenie-do-uprawy-nowych-gatunkow-warzyw-i-owocow-w-celu-poszerzenia-asortymentu-plodow-rolnych.jpg)
Wprowadzenie do uprawy nowych gatunków warzyw i owoców w celu poszerzenia asortymentu płodów rolnych
Publikacja przedstawia nowe gatunki warzyw i owoców, którymi warto zainteresować zarówno producentów, jak i konsumentów. Producenci poszerzają swoje możliwości w zakresie uprawy nowych gatunków, które posiadają duże wartości odżywcze i prozdrowotne dla człowieka. Z tego względu mogą być atrakcyjne dla poszukującego nowości konsumenta. Zwiększenie asortymentu oferowanych warzyw i owoców jest więc korzystne dla producenta i kupującego. Nie ma wątpliwości, że promowanie uprawy nowych gatunków warzyw i owoców jest opłacalne dla obu stron!.
Autorzy:
- doktor habilitowany Stanisław Pluta
- profesor Piotr Kamiński
- magister inżynier Teresa Sabat
- inżynier Agnieszka Długosz
- magister inżynier Artur Kowalski
Do pobrania: Wprowadzenie do uprawy nowych gatunków warzyw i owoców w celu poszerzenia asortymentu płodów rolnych (plik pdf - 6,49 megabajta)