Krótkie łańcuchy dostaw w teorii i praktyce
W ostatnich latach obserwujemy zwiększenie zainteresowania konsumenta pochodzeniem poszczególnych produktów. Świadomość i potrzeba otrzymania dobrej jakości żywności jest coraz powszechniejsza. Krótki łańcuch żywności oznacza możliwość zakupu produktów bezpośrednio od rolnika. Rola rolnika w łańcuchu żywnościowym wymaga jednak wzmocnienia. Przygotowana publikacja obejmuje zagadnienia dotyczące metody i formy sprzedaży produktów lokalnych i może stanowić zachętę do wprowadzenia zmian we własnych gospodarstwach.
Autorzy:
- doktor habilitowany Arkadiusz Sadowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
- doktor Agnieszka Baer-Nawrocka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
- doktor Eliza Lubiatowska-Krysiak, WODR w Poznaniu
Do pobrania: Krótkie Łańcuchy Dostaw (plik pdf - 9,43 megabajta)