- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Demonstracje z zakresu nowoczesnych technologii chowu i hodowli bydła ras mięsnych
Głównym celem realizowanych demonstracji w województwie wielkopolskim była poprawa efektywności zarządzania stadem bydła mięsnego poprzez implementację inteligentnego, bezstresowego, zdalnego monitorowania zmian masy ciała bydła CalmScale.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: ScaleAgData
WODR członkiem projektu ScaleAgData
Projekt ScaleAgData skupia się na uwolnieniu ogromnego potencjału, jaki tkwi w udostępnieniu danych z czujników in-situ w gospodarstwach rolnych dla ogólnoeuropejskiego monitorowania warunków rolno-środowiskowych.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: FairShare
Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared
FAIRshare (Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared) to finansowany przez Unię Europejską projekt H2020 o wartości 7 milionów euro skupiający 22 partnerów z 15 krajów w całej Europie.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: AgrifoodTEF
Europejskie Ośrodki Testowania i eksperymentowania na rzecz innowacji w sektorze rolno-spożywczym
AgrifoodTEF to projekt współfinansowany ze środków programu ramowego Unii Europejskiej Digital Europa (umowa nr 101100622) oraz Funduszy Europejskich dla Nowoczesnej Gospodarki (umowa nr FENG.02.23-IP.01-0001/23).
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Transfer wiedzy i działalność informacyjna
Produkcja miodu pitnego
Miniporadnik co warto wiedzieć, jak go produkować i wytwarzać.
- Szczegóły
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: eDWIN
eDWIN w prestiżowym konkursie, głosujcie!
WSIS to Światowy Szczyt Społeczeństwa Informacyjnego, działający przy Zgromadzeniu Ogólnym ONZ. Do jego zadań należy promocja najciekawszych projektów cyfrowych obecnych w gospodarkach poszczególnych krajów, między innymi poprzez konkurs, w którym Internetowa Platforma Doradztwa i Wspomagania Decyzji w Integrowanej Ochronie Roślin trafiła właśnie do drugiego etapu.