Grupy producentów rolnych i organizacje producentów – tworzenie, rozwój i wsparcie finansowe

Grupy producentów rolnych i organizacje producentów

Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, organizuje bezpłatną konferencję pod nazwą „Grupy producentów rolnych i organizacje producentów – tworzenie, rozwój i wsparcie finansowe”…

hala targów

Nowoczesna produkcja rolnicza, wyjazd studyjny do Francji

W dniach od 25 lutego do 1 marca 2024 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował wyjazdu studyjny do Francji na targi rolnicze Salon De L'agriculture pod tytułem „Nowoczesna produkcja rolnicza”.

dwie białe alpaki

Operacja Chów i hodowla małych przeżuwaczy

Wydarzenie dedykowane rolnikom, mieszkańcom obszarów wiejskich oraz doradcom, zainteresowanym tematyką chowu i hodowli małych przeżuwaczy. Owiec, kóz i alpak.

Bochenki chleba żytniego i razowego

Warsztaty piekarnicze w ramach SIR

W dniach od 10 do 11 października 2023 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował operację pod tytułem „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”, której przedmiotem były warsztaty piekarnicze dla grupy 25 osób z obszaru Wielkopolski.

Na stoisku Strefy Innowacji trzy kobiety pozują do zdjęcia.

Strefa Innowacji na Krajowych Dniach Pola w Sielinku

W dniach 3-5 czerwca 2023 roku w ramach Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2022-2023 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu zorganizował operację pod tytułem „Strefa Innowacji – Krajowe Dni Pola 2023”.

Przy biurku siedzi mężczyzna, widać go do szyi. Jedną rękę trzyma na otwartym laptopie, a w drugiej trzyma długopis nad notesem.

Bezpłatne szkolenie z tworzenia krótkich łańcuchów dostaw żywności

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie zaprasza do udziału w szkoleniu e-learningowym na temat „Organizowanie i funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności - krótkie łańcuchy dostaw żywności metodą rozwijania lokalnych rynków dla żywności produkowanej lokalnie”.

Grupa ludzi w czerwonych fartuchach pozuje do zdjęcia, uśmiechając się.

Sztuka Robienia Kiełbas. Warsztaty w ramach operacji „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”

Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) w terminie 13-15 grudnia 2022 roku zorganizował dla grupy 25 osób trzydniowe warsztaty z zakresu przetwórstwa kiełbas w ramach operacji „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”.